Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, pokroić w kostkę następnie zalać bulionem warzywnym,zagotować pod przykryciem do miękkości ok 30 min.po ugotowaniu osączyć kapustę, dokładni odcisnąć z płynu, drobno posiekać lub zmielić w maszynce.
Cebulę, czosnek obrać posiekac i zeszklić.
Kajzerke namoczyć w mleku odcisnąć.
Do kapusty dodać cebulę z czosnkiem, namoczoną kajzerke oraz starty ser.Wbić jajka.Doprawić do smaku, solą,pieprzem oraz mielonym kminkiem i tymiankiem..Tak powstałą mase wymieszać, uformować koltety, obtoczyć w bułce.smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !