Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica a la Rossini

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 40 dag
sos pieczeniowy
sklarowane masło 20 dag
bagietka 1 sztuka
masło czosnkowe
koniak 50 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica a la Rossini

Polędwicę pokrój na plastry grubości 4 cm, obsmaż na maśle. Skrop koniakiem i zawiń w folię aluminiową. Na tym samym tłuszczu obsmaż kromki bagietki, posmaruj masłem czosnkowym. Na patelni bez tłuszczu usmaż wątróbkę (2 minuty). Zdejmij z ognia. Podgrzej sos pieczeniowy, dodaj resztę koniaku. Na grzankach układaj polędwicę, na niej wątróbkę, polej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak