Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ryżowe z kurczakiem,kapustą pekińską i grzybami mun

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 8 szt.
filet z kurczaka 1 szt.
kapusta pekińska
grzyby mun 4 szt.
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pieprz
sos sojowy
masło 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ryżowe z kurczakiem,kapustą pekińską i grzybami mun

Fileta oprószyć pieprzem i przyprawą do kurczaka.Usmażyć na oleju.Kiedy przestygnie pokroić w drobną kostkę.Grzyby wcześniej namoczone ugotować,pokroić w paseczki.Na maśle podsmażyć garść poszatkowanej kapusty pekińskiej.Fileta,kapustę i grzyby połączyć,doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem.Papier ryżowy pojedynczo zanurzać w letniej wodzie i układać na ściereczce lub desce,poczekać aż zmięknie.Nałożyć po dwie łyżki farszu,zwinąć jak krokiety.Naleśniki obsmażyć z dwóch stron na oleju,wyjąć na papierowy ręcznik by wchłonął nadmiar tłuszczu.Podawać ze słodko-pikantnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 15.11.2012 20:05
Ciekawe , niecodzienne....
ziutula
ziutula 06.12.2011 21:37
takich jeszcze nie jadłam....dziękuję Joanno, niespodzianka była duża...pozdrawiam
bami 22.10.2011 00:28
Niezwykle interesujący przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak