Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa mleczno-cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
masło 2 łyżki
otarta skórka z cytryny 2 łyżeczki
mleko 1/2 szkl
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa mleczno-cytrynowa

Do garnka wlać mleko, dodać cukier, cukier waniliowy, masło, gotować około 2 minuty. Następnie wsypać otartą skórkę i sok z cytryny, wymieszać. Lukrować ciepłym lukrem wystudzone ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.07.2013 12:10
Idealna na ciasto.
Natalia/tubisiek 05.10.2012 17:13
super!
Kas2 14.09.2012 22:51
idealna do ciast
Iwona51
Iwona51 04.01.2012 10:05
super
ada12302 23.03.2011 22:57
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak