Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budniowy z musli i brzoskwinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1
musli 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budniowy z musli i brzoskwinią

SKŁADNIKI:

* budyń czekoladowy - opakowanie ulubionego na 0,5l mleka,
* mleko 3,2% - 0,5l,
* cukier - 2 łyżki (lub więcej do smaku),
* masło - łyżeczka,
* brzoskwinie z puszki - 3 polówki,
* musli - 3 duże garści,

PRZYGOTOWANIE:

Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, w razie potrzeby dosłodzić do smaku. Polowe gorącego budyniu przelewamy do trzech pucharków, sypiemy warstwę musli, którą ponownie zalewamy budyniem. Wierzch dekorujemy pokrojonymi brzoskwiniami. Jest to porcja dla trzech osób. Latem, deser przed podaniem można schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.10.2013 06:54
pyszne połączenie takie jak lubię
alaaa 14.08.2013 21:43
szybki deserek
Motorek 02.08.2012 10:08
pycha
wojr63 07.05.2012 23:19
fajny deser
anemon 23.01.2012 09:15
Świetny pomysł na pyszny deser.
maryśka 02.08.2011 07:22
extra
FAFIK 19.04.2011 06:43
Śuper wygląda! Apetycznie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak