Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Galaretkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 350 ml
śmietana 30% 50 ml
woda 600 ml
galaretka owocowa 2 szt.
czekolada gorzka 5 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Galaretkowy

Mleko zagotowujemy, a gdy ostygnie wkładamy do lodówki.
Galaretki przygotowujemy wg przepisu, rozpuszczając je w 600 ml wody. Gdy zaczną tężeć wyciągamy je z lodówki i miksujemy. Stopniowo dodajemy do nich śmietanę i mleko (cały czas miksując). Gdy powstanie piana wykładamy ją do pucharków i dekorujemy startą czekoladą lub owocami. Desery odkładamy do lodówki.
PS: Gdy źle odmierzymy składniki, a piana nie będzie chciała się ubić powinniśmy użyć trochę żelatyny Prymat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 10.06.2012 09:22
moje dzieci uwielbiaja takie deserki
caralajna 07.02.2012 09:39
bardzo lubię ten deser
anja3107 06.12.2011 11:07
super
kate.500 23.11.2011 07:48
pycha
Ania67 29.08.2011 18:53
super
joanna77 25.07.2011 20:16
fajne
Dorota59 11.07.2011 18:30
coś dla mnie, lubię gorzką czekoladę
Kopiko1983 07.07.2011 06:49
Fajny, smaczny przepis!
Kuchareczekjeden 31.05.2011 05:29
ale pychotka
AgaS10 24.04.2011 07:57
smaczny deserek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak