Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PAPRYKĄ, MARCHEWKĄ, KOPERKIEM I KUKURYDZĄ

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
papryka 1/2 sztuki
koper 1/2 pęczka
kukurydza 1 puszka
olej 2 łyżki
ocet winny 1,5 łyżki
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PAPRYKĄ, MARCHEWKĄ, KOPERKIEM I KUKURYDZĄ

Kapustę umyć, poszatkować na drobno. Marchewkę oskrobać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę przekroić na pół, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na małe kawałki. Kukurydzę odcedzić. Koper umyć i posiekać na drobno. Kapustę, marchew, paprykę, kukurydzę, koper wymieszać. Wszystko skropić olejem, octem, przyprawić solą, pieprzem. Wymieszać. Można opcjonalnie dodać sosu do sałatek. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 26.09.2011 20:27
najs
Margo1 24.03.2011 07:23
moja ulubiona , często daję ja do obiadu
MAR3STA 23.03.2011 17:57
ekstra wygląda;)
Dorota76 22.03.2011 20:09
super kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak