Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żydowski piernik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3.5 szklanki
miód 300 ml
jaja 4 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1.5 łyżeczki
rum 1.5 kieliszka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żydowski piernik

Jaja ucieramy dodajemy rum, sodę, miód i przyprawę korzenną a na koniec mąkę. Wlewamy do wysmarowanej tłuszczem formy i pieczemy ok 1h.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 26.04.2012 08:55
pyszny
monika154 29.08.2011 16:47
super
KasiaK90 04.07.2011 14:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak