Sposób przygotowania

Umyj filety rybne i dokładnie odciśnij, aby były suche. Pokrój je na małe kawałki. Następnie skrop pokrojona rybę sokiem z cytryny. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Obierz cebulę, marchewki i pokrój w cienkie plasterki. Umyj pomidory i pokrój je w cienkie paski. Następnie rozgrzej masło w garnku. Wrzuć cebule oraz marchewki. Gdy cebula zmięknie, dodaj wino, wywar rybny i ocet. Wszystko wymieszaj. Doprowadź do wrzenia.
Dopraw wrzącą zupę liśćmi laurowymi, goździkami, pieprzem kajeńskim oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Dodaj odrobinę cukru do smaku. Gotuj wszystko chwilę na wolnym ogniu.
Do gotującej się zupy dodaj paski pomidora. Ponownie doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i wrzuć kawałki ryby. Gotuj wszystko na małym ogniu przez 3-4 minuty. Zupę podawaj gorącą, posypaną posiekanym koperkiem lub natką i oprószoną świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !