Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela sztormowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela 1 kg
koncentrat pomidorowy 50 g
czosnek 3 ząbki
musztarda 50 g
jabłko 1 szt
olej 150 g
majeranek do smaku
śmietana w/g uznania
mąka ziemniaczana w/g uznania
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela sztormowa

Makrelę wyfiletować,opłukać,obtoczyć w mące i usmażyć,czosnek obrać i utrzeć z solą,jabłko obrać i pokroić w kostkę,koncentrat podsmażyć na oleju,dodać czosnek,jabłko ,majeranek i szklankę bulionu,zagotować,dodając łyżeczkę mąki rozprowadzonej zimną wodą,wymieszać i zagotować,zdjąc z ognia,dodać musztardę ,śmietanę,doprawić do smaku i pomieszać,makrelę ułożyć w salaterce i zalać sosem,podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak