Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 0,5 l
cebula 1
wywar mięsny 1,5 l
śmietana 1/2 szklanki
masło 4 łyzki
grzanki 1 szklanka
majeranek kilka gałązek
tymianek kilka gałązek
bazylia kilka gałązek
koperek kilka gałazek
sól
pieprz
papryka czerwona 75 dag
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z ziołami

Paprykę umyj i osusz. Dokładnie usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj paprykę. Wszystko przesmaż.
Cebulę i paprykę przełóż do wywaru mięsnego i gotuj do miękkości. Następnie dodaj przecier pomidorowy i ponownie zagotuj. Przestudzoną zupę zmiksuj. Ponownie zagotuj, doprowadzając do wrzenia. Dodaj zioła i paprykę w proszku.
Śmietanę wymieszaj z mąka. Następnie dodaj do paprykowego puree. Dopraw solą i pieprzem. Całość gotuj jeszcze przez ok 3 minuty. Podawaj z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak