Sposób przygotowania

Paprykę umyj i osusz. Dokładnie usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj paprykę. Wszystko przesmaż.
Cebulę i paprykę przełóż do wywaru mięsnego i gotuj do miękkości. Następnie dodaj przecier pomidorowy i ponownie zagotuj. Przestudzoną zupę zmiksuj. Ponownie zagotuj, doprowadzając do wrzenia. Dodaj zioła i paprykę w proszku.
Śmietanę wymieszaj z mąka. Następnie dodaj do paprykowego puree. Dopraw solą i pieprzem. Całość gotuj jeszcze przez ok 3 minuty. Podawaj z grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !