Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp bankietowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,5 kg
olej 50 g
masło 50 g
pieczarki 200 g
mleko 200 g
rodzynki 50 g
cebula 100 g
bułka 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp bankietowy

Karpia odgłowić, wyjąć wnętrzności,oczyścić,wypłukać i osolić,sporządzić farsz;1 jajko ugotowane drobno pokroić,pieczarki ,cebulę obrać ,pokroić i podsmażyć,bułkę namoczyć w mleku i wycisnąc,rodzynki opłukać,pietruszkę drobno posiekać,wszystkie składniki włożyć do naczynia ,wbić drugie jajko,dodać do smaku pieprz,sól i szczyptę cukru,dokładnie wymieszać,farsz ścisło włożyć do środka karpia,rybę ułożyć na blaszce posmarowanej olejem,po wierzchu polać rybę olejem i wstawić do piekarnika,piec około 30 min,polewająć wodą,po upieczeniu udekorować plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak