Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta babeczka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 i 3/4 szkl
masło 200 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat cytrynowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta babeczka

Jajka ubić mikserem na bardzo puszystą masę.Cały czas ubijając dodawać po 1 łyżce cukru.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej.Wymieszać.Masło roztopić i wrzące wlać do ciasta i mieszać do połączenia się składników.Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Wlać ciasto do 2/3 wysokości.Piec 50-60 minut w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 06.03.2014 21:04
świetna babka, prawdziwe cudeńko
berys18 09.01.2014 08:38
pięknie wygląda
Malgorzata549 04.12.2013 13:17
ślicznie wygląda
Bernadeta1 27.10.2013 12:39
wyglądają bajecznie i smacznie
anemon 25.01.2013 16:06
Ale masz świetną formę do babki.
Dorian 22.09.2012 11:23
wyglada zachwycająco
Krystyna32 05.08.2012 08:38
super
banditka 18.10.2011 08:40
extra
jeta72 30.07.2011 12:03
ślicznie wygląda
smakoszek 17.07.2011 20:08
świetnie wygląda
RenataZ-et 28.06.2011 23:27
wygląda cudnie!
IZABELA29 18.06.2011 17:47
fajna forma
IZABELA29 18.06.2011 17:47
fajna forma
Ania67 16.06.2011 15:09
śliczna
ben-ka 10.06.2011 10:39
też chcę taką:)
kanu83 21.05.2011 08:27
prawdziwe cudeńko
eli82 06.04.2011 09:14
super
misia53 06.04.2011 07:33
Nie wiedziałam ,że z samej mąki ziemniaczanej można piec i to takie wspanialości,,,
stokrotka 29.03.2011 15:48
mniam...
IZABELA29 23.03.2011 10:53
pyszniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak