Sposób przygotowania

Drobno siekamy rozmaryn , szałwię i czosnek. Do tego sypiemy sól i mięso musimy natrzeć oliwą najpierw a potem ziołami , jeszcze solą oraz czosnkiem , Odstawiamy na kilka godzin do lodówki . W brytfance rozgrzać olej wkładamy mięsko i smażymy z każdej strony po paru minutach wlewamy wino i dusimy pod przykryciem ale już w piekarniku w temp. 180 st do 1,5 godziny jeśli odparuje to możemy podlać wodą . Wyjmujemy już gotowe a chłodne kroimy w plasterki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pieczona wieprzowina zawsze mile widziana
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ja też lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taka szynka świetnie zastępuje wędlinę ze sklepu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !