Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Piersi z kurczaka pokroić w kostki, nastepnie przyprawić je przyprawami i wstawić do lodówki. W międzyczasie przygotować zalewę: do rondelka wlać wodę, włożyć margarynę, pokrojone w małą kostkę ząbki czosnku, przyprawy i ketczup. Gotować na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Do naczynie żaroodpornego wsypać surowy ryż,cebulę, nastepnie dodać pokrojone mięso z kurczaka i mrożone warzywa. Na samym końcu zalać gorącą zalewą. Piec w piekarniku około 1 godziny w 200 C. W międzyczasie krewetki wyjąć z zamrażalnika, rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć na niej krewetki. Dusić, aż będą miękkie, a następnie dodać je do przygotowanej zapiekanki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Uwielbiam krewetki
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ja też, w każdej postaci.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezłe
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    superowa:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !