Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg karczku
majeranek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ząbki czosnku 6 szt
rękaw do pieczenia
łyżka oliwy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka na zimno

Czosnek przeciskam przez praske mieszam z pieprzem, duża iloscia majeranku solą i oliwa, powstała mieszaniną smauruję karczek i odsatwiam na min 1 h, potem wsadzam do rękawa foliowego i do piekarnika na ok 90 minut do 180st. Kiedy sie upiecze mozna jesc na cieplo ale mi o wiele bardziej smakuje na zimno do salatki lub chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 16.04.2012 20:25
na kanapki świetna i niezastapiona
LuKaSz4761 20.02.2012 09:16
mniam
LuKaSz4761 20.02.2012 09:16
mniam
ewelina/bunia 02.07.2011 20:23
dobre
SmacznaPyza 25.08.2010 13:25
lepiej upiec samemu kawałek mięsa niż kupować byle jaką wędlinę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak