Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaszanka domowej roboty

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 kg
kasza gryczana 1,5 kg
świeża krew 2 litry
skórki wieprzowe 1 kg
wątroba wieprzowa 1,5 kg
resztki mięsne z łuszczem 2,5 kg
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
czosnek ząbki 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kaszanka domowej roboty

Skórki, wątrobę oraz resztki mięsne zalać wodą, doprawić do smaku i gotować aż do miękkości.
Kaszę jęczmienną i gryczaną ugotować w wodzie po poprzednim gotowaniu mięsa i ugotować kaszę aż do miękkości.
W między czasie ostudzone mięsko, wątrobę i skórki przemleć przez maszynkę o drobnych oczkach.
Ugotowaną kaszę ostudzić. Kiedy będzie delikatnie ciepła dodać krew, przyprawić, dodać czosnek, dodać zmielone mięso. Wymieszać.
Jeśli masa będzie zbyt gęsta dodać troszkę wody.

Tak przygotowaną masę nabijać w jelita.
Gotować ok. 30min od momentu wypłynięcia kaszanki na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 16.04.2011 10:01
mniam;]
accee 13.04.2011 22:45
Smaczne
accee 13.04.2011 22:45
Smaczne
rzenia15 23.03.2011 11:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak