Sposób przygotowania

SOS:4 szalotki, 2 łyzki oleju, 4 łyżeczki czerwonej pasty curry, 400ml mleczka kokosowego, 5 łyżek sosu spaghetti - u mnie Łowicz, 2 łyżki wywaru z jarzyn, 1 łyżka octu, 1 łyżeczka cukru

Kalafior dzielimy na różyczki, marchew kroimy w krażki, ziemniaki w półkrążki, fasolkę na 3 cm kawałki - gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka ok 10 minut (warzywa musza być lekko twarde.
Szalotki kroimy w piórka, podsmażamy na patelni z 2 łyżkami oleju, dodajemy pastę curry, smażymy 3 minutki, zalewamy mleczkiem kokosowym, gotujemy na małym ogniu ok 7 minut.
Dodajemy sos pomidorowy, ocet, cukier, delikatnie mieszamy, gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut (od czasu do czasu mieszając).
Dodajemy odcedzone warzywa, pieczarki, gotujemy do miękkości warzyw.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Wygląda apetycznie.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    efektownie wygląda i pewnie jest smaczne:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Warto wypróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    bardzo ładnie wygląda, to fakt
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !