Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab faszerowany kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
kiełbasa podwawelska kawałek
sól
pieprz
olej słonecznikowy 2 łyżki
białe wino 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany kiełbasą

W schabie nożem robimy kieszeń. I nadziać ją kiełbasą , mięso natrzeć solą , pieprzem , kminkiem , tylko z każdej strony . Krótko obsmażamy w brytfance mięso ze wszystkich stron , tylko na mocnym ogniu , najpierw musimy rozgrzać tłuszcz zanim włożymy mięso . Do mięsa wlewamy wino przykryć i włożyć do piekarnika i pieczemy godzinę w 180 st., potem ostudzić w brytfance i schłodzić w lodówce a podajemy najlepiej w plastrach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 31.05.2012 13:20
mmmm..pycha :)
Marta1986 26.05.2012 19:50
fajne
ElizaT 18.04.2011 09:27
smaczny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak