Sposób przygotowania

Do naczynia wbijamy całe jajka, dolewamy olej, sok z cytryn, łyżkę musztardy i sól. Włączamy mikser na najszybszy bieg i nie odrywamy krajarki od dna przez 3 min. Gdy zobaczymy, że majonez zaczyna się formować, tzn. idzie ku górze, delikatnie podnosimy krajarkę do połowy naczynia i z powrotem równie delikatnie opuszczamy do dna - i tak bez przerwy, aż całe naczynie wypełni się majonezem. Wówczas dolewamy powoli zimne mleko i znowu w podobny sposób poruszamy krajarką. Majonez jest gotowy,

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    sama nigdy nie robiłam
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    domowy najlepszy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Basia10

    dokładnie , nie ma jak domowy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    najlepszy domowy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    kiedyś robiłam tylko bez cytryny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nie ma to jak domowe jedzenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dawniej też robiłam, ale tylko na samych żółtkach. Teraz kupuję gotowy.
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    najlepszy domowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !