Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior po wiedeńsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
jajko 2 szt
żółty ser 10 dag
boczek wędzony 15 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior po wiedeńsku

Kalafior ugotować w osolonej wodzie na półmiękko.Wyjąć i podzielić na mniejsze różyczki.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.Boczek pokroić w paski,stopić,wbić jajka,dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.Lekko podsmażyć,rozłożyć na kalafiorze,posypać startym serem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.07.2011 23:56
ooo super!!
Monika193
Monika193 31.05.2011 23:36
świetny przepis
Margo1 11.04.2011 20:59
też ciekawy ..
Margo1 11.04.2011 20:59
też ciekawy ..
Ania67 28.03.2011 10:05
świetny przepis
mili_kati 26.03.2011 16:44
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak