Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPARAGI POD BESZAMELEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 kg.
mleko 1 szkl.
żółtko jajek 1 sztuka
ser żółty 15 dag.
tłuszcz 1 łyżka
mąka 5 dag.
masło 1 łyżka
cukier - do smaku
sól - do smaku
Pieprz biały mielony Prymat - do smaku
orzechy włoskie - -

Przepis i sposób przygotowania na: SZPARAGI POD BESZAMELEM

Szparagi ugotować. Ułożyć w naczyniu posmarowanym tłuszczem.

Masło rozpuścić, dodać mąkę, wymieszać, dodać mleka i szybko wszystko razem wymieszać.
Przestudzić, dodać żółtko, doprawić solą i pieprzem oraz cukrem. Sosem polać szparagi. Wszystko posypać orzechami i startym serem. Zapiekać w piekarniku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak