Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa wg Joli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
olej 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
bazylia świeża 1 łyżka
grzanki 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
pieczarki 4 szt.
zupa w proszku 1 pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa wg Joli

Na łyżeczce oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostke i pieczarki pokrojone w plasterki, doprawić solą i pieprzem. Opakowanie zupy pieczarkowej Kucharek wymieszać z 1 litrem zimnej wody, zagotować, dodać cebule i pieczarki, 1 łyżeczkę bazylii suszonej, gotować na małym ogniu 8 minut, mieszając co jakiś czas. Rozlać do miseczek, ozdobić świeżą bazylią, dla chętnych dodać grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 27.07.2011 13:13
uwielbiam pieczarkową
bejciu24 22.03.2011 19:49
muszę wypróbować tą gotową zupę pieczarkową Kucharek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak