Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
pieczarek 250 g
cebula 1
masła 1 łyżka
ogórek konserwowy 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieprz
sos chrzanowy
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka z pieczarkami

Mięso rozkroić w poprzek, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.

Pieczarki i cebulę oczyścić. Cebulę posiekać, pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę zeszklić na maśle i dodać pieczarki. Dusić razem do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem, ostudzić. Ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do farszu. Na płacie mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladę. Dokładnie obwiązać nicią, oprószyć ziołami prowansalskimi. Skropić olejem i pozostawić na około 60 minut. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec 20 minut, po czym zmniejszyć ogień do 180ºC i piec kolejne 50-60 minut. Ostudzić i kroić w ukośne plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 30.12.2011 18:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak