Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w wodzie.
Mięso umyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką, obtoczyć w mące i usmażyć na tłuszczu. Dodać odrobinę wody, podlać winem i dusić, aż mięso stanie się miękkie.

Cebulę obrać pokroić i oddzielnie poddusić, dodać wraz z pokrojonymi ogórkami, liściem laurowym i zielem angielskim do mięsa.
Grzyby odcedzić, pokroić, dodać do mięsa.

Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami mąki, rozprowadzić z wywarem mięsnym, wszystko dodać do duszącej się wołowiny. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !