Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po myśliwsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 2 szt
olej 100 g
mąka 60 g
kiełbasa 150 g
cebula 150 g
koncentrat pomidorowy w/g uznania
smalec do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po myśliwsku

Rybę wyfiletować,podzielić na porcje , posolić,obtoczyć w mące,usmażyć i przełożyć do rondelka,przygotować sos;obraną cebulę,ogórki i kiełbasę pokroić w paseczki i smażyć około 10 min na smalcu,następnie dodać mąki ,i podlać wodą,dodać koncentrat pomidorowy,wymieszać do zgęstnienia,sos doprawić do smaku i zalać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 21.05.2011 23:37
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak