Sposób przygotowania

Składniki:
* 10 dużych pieczarek
* 1 duża cebula
* 6 łyżek śmietany np.18%
* 50 ml mleka
* 1 łyżka mąki pszennej
* szczypta rozmarynu
* pieprz i sól do smaku
* 5 dag masła

Pieczarki opłukać i pokroić w grube pół plastry.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Rozpuścić na patelni masło,zeszklić cebulę.Wsypać pieczarki i dusić przez chwilę,posypać rozmarynem i pieprzem.
Śmietanę wymieszać z mlekiem i roztrzepać z mąką.
Wlać na patelnię i mieszając podgrzewać.
Proponuję doprawić solą gotowy sos, aby pieczarki nie puszczały zbyt dużo soku podczas smażenia.
Można posypać posiekanym szczypiorkiem lub inną zieleninką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mmm... pycha sosik:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudownie smaczne, aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !