Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy ze śmietaną i kawiorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 15 dkg
mąka pszenna 50 gr
drożdże 10 dag
mleko letnie 250 ml
masło 2 łyżki
jajko 3 szt
sól szczypta
masło do smażenia
kwaśna śmietana 200 ml
koperek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy ze śmietaną i kawiorem

Oddzielić żółtka od białek.Rozpuścić drożdże w mleku,dodać mąki,żółtka,sól i stopione masło.Wymieszać i odstawić na 1 godz do wyrośnięcia.Ubić białka i wymieszać z masą drożdżową.Racuchy usmażyć na złoto na maśle.Na każdy nałożyć trochę kawioru,kleks śmietany i gałązkę koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 25.05.2011 21:50
smaczne
Margo1 01.05.2011 00:05
nie jadłam
Margo1 01.05.2011 00:05
nie jadłam
Ewelina47 23.04.2011 20:09
kawior brzmi zachęcająco
Ania67 29.03.2011 11:09
wykwintne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak