Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w orzechowej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
kostka rosołowa 2 szt
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie 10 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w orzechowej panierce

Do garnka wlać 1 l wody, dodać kostki rosołowe, odrobinę pieprzu, zagotować. Do gotującego się wywaru włożyć umyte mięso, przykryć i ugotować do miękkości. Następnie wyjąć, obrać ze skóry, oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym, osolonym jajku i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z posiekanymi orzechami. Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Podawać z ziemniakami lub frytkami z dodatkiem surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.02.2013 14:51
Niecodzienne połączenie. Wygląda apetycznie.
Kas2 22.04.2012 18:56
pyszna panierka!
RenataZ-et 09.11.2011 15:39
super pomysł z tą panierką
Iwona51
Iwona51 06.10.2011 14:31
super
Wafelek2601 25.09.2011 12:33
też tak sądzę
Robert10 22.03.2011 16:10
taka panierka to musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak