Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z ostroboka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ostrobok 1 kg
marchewka 60 g
pietruszka 40 g
seler 40 g
cebula 100 g
mąka 60 g
smalec 30 g
pieczarki 100 g
masło 40 g
papryka czerwona do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z ostroboka

Rybę oczyścić,zdjąc nożem grubą łuskę ,opłukać i wyfiletować,pokroić w grube paski,włożyć do rondla pokrojone warzywa i dusić w wodzie z dodatkiem soli i kostki rosołu,rybę wymieszać z solą,papryką,imbirem i gałką muszkatołową,oprószyć mąką i obsmażyć wraz z pieczarkami pokrojonymi w paski,dodać do garnka z jarzynami i gotować około 10 min,doprawić do smaku,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 02.09.2011 21:11
coś innego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak