Sposób przygotowania

Mleko dobrze schłodzić w lodówce. Świeże truskawki opłukać, dokładnie osączyć, oderwać szypułki. Kilka najładniejszych owoców odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować lub przetrzeć przez sitko. Truskawki mrożone lekko rozmrozić i zmiksować.

Rozpuścić galaretkę zalewając ją niepełną szklanką wrzątku. Wstawić naczynie do miski z zimną wodą i mieszać, aż galaretka ostygnie. Następnie powoli wlać mleko. Miksować przez około 5 minut, aż powstanie puszysta masa. Do masy można dodać truskawkowy mus i jeszcze raz miksować. Cztery pucharki wyłożyć biszkoptami, napełnić truskawkową pianką. Deser wstawić na kilkanaście minut do lodówki. Przed podaniem ozdobić kleksami serka waniliowego, listkami melisy oraz biszkoptami i truskawkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !