Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z imbirem i majerankiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 400 gram
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
koperek 5 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z imbirem i majerankiem

Mięso wieprzowe mielimy, następnie dodajemy do niego jajko, bułkę tartą, łyżkę mąki ziemniaczanej oraz przyprawy Prymat ( w tym imbir, majeranek, sól ziołową i pieprz czarny). Mięso mieszamy, formujemy w kulki i wrzucamy na gotującą się wodę zmieszaną z przyprawą do dań Kucharek. Gdy mięso będzie gotowe zaprawiamy wodę z uniwersalną Kucharek najpierw koncentratem a potem odrobiną śmietany. Na koniec wrzucamy drobno pokrojoną pietruszkę. Podajemy z ziemniakami lub frytkami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.07.2012 21:17
extra
aacaac 07.03.2012 11:06
pycha
KasiaK90 27.01.2012 08:23
lubie takie pulpeciki
ronald88 14.07.2011 15:57
super
Kopiko1983 28.06.2011 12:52
Super połączenie :)
AgaS10 24.04.2011 08:00
super:)
Kuchareczekjeden 20.04.2011 07:33
fajne
Ania67 12.04.2011 10:08
świetne polączenie
kanu83 28.03.2011 21:40
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak