Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flądra 80 dkg
mąka 200 g
musztarda 100 g
cytryna 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
olej 50 g
śmietana 150 g
cukier do smaku
sól do smaku
zielenina do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra na ostro

Rybę oczyścić ,pokroić na porcje,osolić i skropić sokiem z połowy cytryny,z masła i mąki zrobić zasmażkę ,dodać rosół z kostki,zagotować,następnie dodać musztardę,pieprz i śmietanę ,doprawić do smaku i odstawić,rybę obtoczyć w mące i usmażyć,ułożyć na półmisku i zalać gorącym sosem,udekorować zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak