Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytryny w rumie z cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
cukier 3/4 szklanki
rum 1/3 filiżanki
laska cynamonu

Przepis i sposób przygotowania na: cytryny w rumie z cynamonem

Cytrynę dokładnie szorujemy i kroimy na cienkie plasterki, układamy w słoiczku, podsypujemy cukrem. wstrząsamy lekko słoiczkiem, żeby cukier opadał. Zalewamy rumem. Wkładamy z boku laskę cynamonu. Zamykamy wieczko i mocno wstrząsamy. Powtarzamy tę czynność co jakiś czas aż cukier się rozpuści i wtedy ewentualnie dodajemy jeszcze trochę cukru, żeby uzyskać konstystencję syropu. Gotowe jest po całkowitym rozpuszczeniu cukru. Rewelacyjne do herbatek owocowych (ale nie tylko) - plasterek cytrynki i trochę syropku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.01.2012 17:26
extra
Daria14 23.03.2011 14:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak