Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con care w plackach tortilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 gr
puszka fasoli czerwonej
puszka kukurydzy
ząbki czosnku 2szt
łyżeczka przyprawy chilli
puszka pokrojonych pomidorów
4 łyżki passaty pomidorowej
kumin 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con care w plackach tortilla

Na dużej patelni z przykrywką rozgrzewamyolej i szklimy cebule drobno posiekane, dodajemy czosnek drobno posiekany, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy. Dodajemy pomidory z zalewą i passate (w razie potrzeby uzupełniamy wodą lub bulionem wołowym). Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić solą oraz pieprzem. Przykrywamy i gotujemy przez 20minut.od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy fasolę, kulkurydzę i chwilę razem gotujemy. Podajemy na gorąco z plackami tortilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 30.10.2013 10:33
co to jest passata pomidorowa?
IlonaAlbertos 11.07.2011 21:44
Wygląda wspaniale, a składniki mówią same za siebie.
Koper 15.01.2011 18:44
smakowite :)
PaniMISIOWA 31.10.2010 09:01
ALE TO MUSI BYĆ PYSZNE! Bernika - jesteś moją kulinarną idolką!
SmacznaPyza 24.08.2010 13:24
odgrzewane, oczywiście :-)
SmacznaPyza 24.08.2010 13:24
z chili jest trochę jak z polskim bigosem - najlepsze odrzewane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak