Sposób przygotowania

Na dużej patelni z przykrywką rozgrzewamyolej i szklimy cebule drobno posiekane, dodajemy czosnek drobno posiekany, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy. Dodajemy pomidory z zalewą i passate (w razie potrzeby uzupełniamy wodą lub bulionem wołowym). Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić solą oraz pieprzem. Przykrywamy i gotujemy przez 20minut.od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy fasolę, kulkurydzę i chwilę razem gotujemy. Podajemy na gorąco z plackami tortilli.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    z chili jest trochę jak z polskim bigosem - najlepsze odrzewane
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    odgrzewane, oczywiście :-)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ALE TO MUSI BYĆ PYSZNE! Bernika - jesteś moją kulinarną idolką!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    smakowite :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale, a składniki mówią same za siebie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    co to jest passata pomidorowa?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !