Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonej fasolki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 40 dag
pietruszka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
koperek 1 pęczek
ziemniaki 40 dag
śmietana 150 ml
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonej fasolki

Fasolkę umyć, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Pokrojone warzywa zalewamy 1, 5 litra wody i gotujemy do miękkości. Śmietanę rozprowadzić w zupie. Doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi. Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 02.04.2011 11:26
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak