Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowy sernik

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 2 szklanki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
miękka margaryna do ciasta 1 szt
cukru do ciasta 1/2 szklanki
żółtko jajek 1 szt
mleko 1 litr
budynie czekoladowe 3 szt
miękkie masło 1/2 szt
cukru 1/2 szklanki
serka homogenizowanego waniliowego 750 g
budyń śmietankowy 1 szt
białko 1 szt
jajko 2 do ciasta
jajko 3 do masy serowej

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowy sernik

Ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 kostki miękkiej margaryny
1/2 szklanka cukru
2 jajka
1 żółtko

Masa budyniowa:
1 litr mleka
3 budynie czekoladowe

Masa serowa:
1/2 kostka miękkiego masła
1/2 szklanka cukru
750 g. serka homogenizowanego waniliowego;
3 jajka
1 białko
1 budyń śmietankowy

Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć blachę. Ugotować budyń czekoladowy i gorący przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystygnięcia.

Masło utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy wymieszać. Na koniec lekko mieszając połączyć z pianą ubitą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym czekoladowym budyniu.
Temperatura pieczenia: 180C
Czas pieczenia: 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 16.01.2014 17:19
ależ on apetyczny
Kate131 27.10.2012 08:20
pysznosci
SmakolykiJoanny 06.06.2012 09:25
kocham serniki
iknkirke 26.05.2012 20:07
mniam
malaczarna23 22.12.2011 21:30
świetny
tomek18 22.12.2011 21:04
wygląda bardzo smacznie
ela16 20.09.2011 11:11
pycha
kate.500 26.08.2011 08:03
pycha
jolaxa 26.06.2011 14:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak