Sposób przygotowania

Ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 kostki miękkiej margaryny
1/2 szklanka cukru
2 jajka
1 żółtko

Masa budyniowa:
1 litr mleka
3 budynie czekoladowe

Masa serowa:
1/2 kostka miękkiego masła
1/2 szklanka cukru
750 g. serka homogenizowanego waniliowego;
3 jajka
1 białko
1 budyń śmietankowy

Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć blachę. Ugotować budyń czekoladowy i gorący przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystygnięcia.

Masło utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy wymieszać. Na koniec lekko mieszając połączyć z pianą ubitą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym czekoladowym budyniu.
Temperatura pieczenia: 180C
Czas pieczenia: 40 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wygląda bardzo smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    kocham serniki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ależ on apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !