Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos bakłażanowo- jogurtowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 1 główka
jogurt naturalny 1\\2 szklanki
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1\\2
natka pietruszki
sól
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Sos bakłażanowo- jogurtowy

Bakłażany ponakłuwać widelcem i wsadzić do piekarnika razem z całą główką czosnku , pieczemy do momentu aż zmiękną i skórki zrobią się brązowe. Potem bakłażany obieramy , usuwamy pestki , skrapiamy sokiem z cytryny .Miksujemy razem z czosnkiem na puree. Jak przestygną łączymy z oliwą, jogurtem i drobniutko posiekaną natką , posolić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 30.11.2012 18:06
ekstra
babcia
babcia 30.11.2012 18:06
ekstra
Aneta41 10.11.2012 16:57
coś nowego
Grazyna0211 18.08.2011 08:15
św3ietny pomysł
ElizaT 10.04.2011 14:33
super sos !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak