Sposób przygotowania

U mnie sos pomidorowy spaghetti, można użyć również zmiksowanych pomidorów świeżych lub z puszki.

Szalotki kroimy w piórka, podsmażamy na patelni z 2 łyżkami oleju, dodajemy pastę curry, smażymy 3 minutki, zalewamy mleczkiem kokosowym, gotujemy na małym ogniu ok 7 minut.
Dodajemy sos pomidorowy, ocet, cukier, delikatnie mieszamy, gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut (od czasu do czasu mieszając.

Sos idealnie nadaje się do warzyw, mięsa mielonego, kurczaka, polecam!!!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Koniecznie muszę wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nie miałam okazji takiego skosztować;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    coś nowego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być bardzo aromatyczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !