Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z powidłami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
masło 10 dkg
cukier 12 dkg
mleko 220 ml
drożdże 4 dkg
powidła śliwkowe 20 dkg
cukier puder 10 dkg
smalec 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z powidłami

Z 15dkg mąki, drożdży i mleka zrobić rozczyn. Kiedy wyrośnie przelać na stolnicę, dodać jaja, cukier i resztę mąki oraz roztopione lekko ostudzone masło. Wyrobić po czym rozwałkować na grubość 3cm i wycinać szklanką po czym nakładać łyżeczką powidła i nałożyć kolejny krążek i skleić wokół. Gdy pączki podrosną smażyć w gorącym smalcu, gorące posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 14.06.2012 18:29
mniam
noculos 14.06.2012 18:29
mniam
tomek18 03.09.2011 10:16
super
Juleczka20 03.06.2011 08:26
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak