Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy i robimy w niej wgłębienie, do którego wbijamy jajko, wsypujemy szczyptę soli i wkładamy posiekane nożem masło.
Ciasto zagniatamy i formujemy w niego kulę, którą należy owinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny.
Schłodzone ciasto należy rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki wysmarowanej masłem tortownicy o średnicy ok 18 cm.
Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez 10 min w piekarniku w 220 stopniach.
Na podpieczone ciasto wykładamy pokrojony w kostkę boczek, który zalewamy masą z ubitych jajek zmieszanych ze śmietaną, sola i pieprzem.
Pieczemy przez następne 25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MARZA2

    ciekawy pomysł
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    rewelacja jak dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !