Sposób przygotowania

Pokrój szynkę na jedno centymetrowe plastry następnie rozbij mięso i przypraw według uznania czosnkiem granulowanym pieprzem przyprawą do pieczeni wieprzowej papryką oraz przyprawą do mięsa następnie obtocz w mące na patelni rozgrzej smalec i u smaż z obu stron bitki nastaw w garnku wodę i dodaj do niej 3 liście laurowe oraz 6 ziaren ziela angielskiego gdy woda zacznie gotować się dołóż obrany czosnek poszatkowany na plastry niech się pogotuje 3 min. cebulę obierz i pokrój w kostkę pod smaż na złocisty kolor. Dołóż mięso tak żeby przykrywała woda jak nie to dolej wody przypraw ziarenkami smaku kminkiem nie dużo po popsuje smak ja daję około 30 szt. dodaj do smaku pieprzem papryką czosnkiem granulowanym przyprawą do mięsa i przyprawą do pieczeni wieprzowej do smaku według uznania gotować 20 min.sos powinien zgęstnieć. PS.można dodać koperku.Podawaj z buraczkami lub z kapustą czerwoną.Pychota Smacznego!!!!!!!!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !