Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z brokułami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwy 2 łyżki
kostka rosołowa 1
cebula
śmietany 3 łyżki
mrożonych brokułów 20 dag
platkow migdałowych 5 dag
sól
pieprz
fety 15 dag
indyk 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z brokułami

Opłukane i osuszone mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na dużej patelni na niewielkiej ilości oliwy. Do zrumienionego mięsa dodać posiekaną cebulę. Smażyć, przez cały czas mieszając. W szklance gorącej wody rozpuścić kostkę i wlać do mięsa. Dodać nierozmrożone brokuły i dusić około 15 minut bez przykrycia. Na koniec wlać śmietanę. Całość doprawić solą i pieprzem. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe. Przed podaniem gulasz posypać uprażonymi migdałami. Można również podawać go z pokrojoną w kostkę fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak