Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek makaronikowy z polewą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 500 g
cukier puder 500 g
jajko 4
sok z cytryny 1
mąka 100 g
Polewa:
śmietanka 22% 250 ml
cukier 100 g
wanilia 1\\2 laski
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek makaronikowy z polewą

Migdały siekamy bardzo drobno , wymieszać z pozostałymi składnikami dobrze wyrobić na ładną masę . Na andrutach tą masę rozsmarować . i wsadzić do piekarnika na 20 minut o temp. 180 st. W czasie kiedy pieką się , to śmietankę połączyć z cukrem dodać wanilię przekrojoną wzdłuż i gotować na małym ogniu cały czas mieszamy. Jeśli już zauważyliśmy że cukier się rozpuścił to wyjmujemy wanilię i dalej gotować do momentu aż ta masa zacznie gęstnieć. Następnie rozprowadzamy ją na mazurku .I możemy udekorować ją po swojemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.02.2012 10:28
pysznosci
Zoso 02.02.2012 22:29
ciekawy deser
Edyta31 13.08.2011 23:58
super pomysł, na pewno jest pyszny :)
ElizaT 03.04.2011 17:49
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak