Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 250 g
jajko 8
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 50 g
skórka z cytryny 1 łyżeczka
sól
masło do smarowania
biały ser 1 kg tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Ser musimy zemleć aż 3 razy . Białka oddzielamy od żółtek . Żółtka utrzeć z cukrem pudrem , masłem na gładziutką masę , stopniowo dając ser cały czas ucieramy. Następnie to powoli dosypujemy mąkę , startą skórkę z cytryny i szczyptę soli. A do tego na koniec dać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać . Blaszkę wysmarować tłuszczem i bułką tartą . Wyłożyć ciasto na blaszkę i piec godzinę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.02.2014 09:53
super serniczek
Beata23 24.11.2012 13:46
apetycznie wygląda
angelika14 10.12.2011 19:38
przepyszne, normalnie bajeczne smaki z dzieciństwa
ElizaT 03.04.2011 17:49
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak