Sposób przygotowania

Ser musimy zemleć aż 3 razy . Białka oddzielamy od żółtek . Żółtka utrzeć z cukrem pudrem , masłem na gładziutką masę , stopniowo dając ser cały czas ucieramy. Następnie to powoli dosypujemy mąkę , startą skórkę z cytryny i szczyptę soli. A do tego na koniec dać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać . Blaszkę wysmarować tłuszczem i bułką tartą . Wyłożyć ciasto na blaszkę i piec godzinę .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne, normalnie bajeczne smaki z dzieciństwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    apetycznie wygląda
  • 1
    p1100027
    Opublikowano

    gosia56

    super serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !