Sposób przygotowania

Ugotowane i obrane jajko kroimy na pół i oddzielamy żółtko od białka , żółtko wkładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem następnie dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Białko wykładamy kukurydzą z puszki około 1,5 łyżeczki na 1 połówkę i układamy na umytym liściu sałaty.

Farsz z żółtka nakładamy na wafel i dobrze go rozsmarowujemy następnie myjemy pomidora i kroimy z niego 4 części , układając po boku wafla (jak skrzydła motyla).
Tułów natomiast robimy z ogórka zielonego którego myjemy i NIE OBIERAMY , kroimy go ze skórką potrzebujemy tylko 4 plasterki i układamy wzdłuż wafla pomiędzy skrzydłami. Na koniec bierzemy 2 wykałaczki i wbijamy w naszego wafla nadziewając na nie po 1 ziarenku kukurydzy (jako oczy motylka).

A więc powstaje nam motylek z jego kokonkami czyli dziećmi .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Ładnie wygląda śniadanko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Wykałaczek nie jemy? ;) Zamiast kukurydzy użyję groszku... dobra? Dlatego, że nie przepadam za kukurydzą. Zjem, ale wybieram smaczniejsze dla mnie warianty. Nie powinnam zepsuć całości, chociaż śmieszne te czułki wyglądają. No i nie będzie żółtego koloru... Fakt.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Fajny pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !