Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 800g
cebula 125g
słony roztwór 250g
woda 1000g
sól 100g
papryka mielona 10g

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk

Miekka czesc miesa pokroić na kawałki po 15g,nadziać na szpadki i piec do utworzenia sie rumianej skórki.W czasie pieczenia mieso od czasu do czasu skrapiać słonym roztworem.Przed podaniem szaszłyk obłożyć cebulą pokrojoną w cienkie pierscienie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak