Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waflowa biedronka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 3 liście
jogurt naturalny 2 łyżeczki
Kukurydza z Puszki do przyozdobienia
wafelki ryżowe 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Waflowa biedronka

Ugotowane jajko obieramy i kroimy na pół następnie wyjmuje żółtko i wykładamy na talerzyk lub do miseczki i dodajemy do niego jogurt naturalny, mieszając widelcem ugniatamy jajko aż do powstania jednolitej konsystencji.
Następnie nasz farsz nakładamy na wafel i ładnie rozprowadzamy, dekorujemy kukurydzą (sugerując się kropeczkami biedronki).
Liście sałaty myjemy i układamy za naszym biedronkowym waflem dekoracyjnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak