Sposób przygotowania

Cukinie pokrój w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Ser pokrój na cienkie paseczki. Roztrzep dwa jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Obtaczaj plastry cukinii najpierw w jajku, a potem w mące. Olej rozgrzej na patelni i smaż placuszki na rumiano. Po usmażeniu odsącz je za pomocą papierowego ręcznika i wyłóż na talerz. Na gorących plastrach układaj paseczki sera, tak aby powstał wzór kratki. Posyp posiekanym koperkiem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo lubię cukinię- napewno skorzystam z tego przepisu
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo lubię :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !